fbpx Ga naar hoofdinhoud

Benieuwd hoe Carole software tester werd? “De wereld van testing is helemaal opengegaan voor mij”

Maak kennis met de vlotte Carole, 23 jaar, die dit jaar besloot: ik wil me verdiepen in software testing. Vandaag maakt ze furore als software tester. Hoe ze dat heeft bereikt, vertelt ze graag!

Een sprong in het diepe

“Tijdens mijn studie Media & Entertainment kwam ik in aanraking met websites programmeren en front-end, en hier ontstond mijn liefde voor IT. Maar na drie jaar studeren wou ik gewoon beginnen werken en on the job ervaring opdoen. Ik trok, op aanraden van mijn tante, mijn stoute schoenen aan en begon te solliciteren voor een job in IT zonder enige kennis of ervaring.”

Mission accomplished

“Binnen de twee maanden mocht ik starten bij een bedrijf als functioneel software tester. Ik kende er helemaal niets van, maar al doende leerde ik veel bij. Al snel had ik het gevoel dat ik nog meer uitdaging aankon. Heel toevallig kreeg ik dan een LinkedIn-berichtje van Merijn van Talent2Test: of ik interesse had in een Software Testing Class? Zo ging de bal aan het rollen.”

Software Tester of the day

“Na de class kon ik al heel snel bij een klant van Talent2Test starten. Ik ben de enige tester binnen het team dus dat neemt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Het is een groot, internationaal bedrijf en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Er is veel variatie binnen IT en ik praat er elke dag Engels. Ik heb ook een heel leuk team waar ik altijd bij terecht kan. Toen ik begon aan de Testing Class, wou ik echt richting automation gaan, omdat ik dacht dat ik het functionele wel al gezien had, maar bij m’n werkgever heb ik echt gemerkt dat er toch veel nieuwe functionaliteiten bijkomen en er meer bij komt kijken.”

Carrièreboost

“Ik heb het traject bij Cookie Crunchers heel positief ervaren. Het regelmatige contact, de opvolging en ondersteuning; ik had er echt een goed gevoel bij. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om opleidingen te volgen en je kennis naar een hoger niveau te tillen. Door bij Cookie Crunchers te beginnen heb ik nu zo veel meer mogelijkheden en ben ik blij dat ik heb toegezegd. De wereld van testing is helemaal opengegaan.”

Zie je zelf een carrière als software tester wel zitten? Geef je carrière, net zoals Carole, een boost met een van onze Classes of check de vacatures op Talent2Test.

Carole
Back To Top