fbpx Ga naar hoofdinhoud

Fyne werd SAP functioneel analist: “Mijn carrière heeft echt een boost gekregen”

Fyne werd functioneel analist

Meet Fyne: een sympathieke 27-jarige die begin 2021 bij ons aanklopte. Haar doel? SAP functioneel analist worden! Maar met een achtergrond in communicatie was dat niet het meest vanzelfsprekende. Fyne neemt je graag mee in haar verhaal als Cookie Cruncher.

How it all started

“Ik was altijd al een geeky meisje dat interesse had in technologie en games. Maar ik wist wel dat het puur technische, het coderen, niets voor mij was. Ik ben super sociaal en heb echt contact met mensen nodig. Tijdens mijn Bachelor Office Management kwam ik voor het eerst in aanraking met ERP en SAP. Ik twijfelde daarna nog om een studie in IT te doen, maar dat zou te lang duren. Daarom koos ik voor een Master Communicatiewetenschappen: Nieuwe Media & Maatschappij, wat eigenlijk een mooie mix was tussen communicatie en technologie.”

Een kans krijgen in IT? Niet vanzelfsprekend

“Na het behalen van mijn masterdiploma ben ik begonnen aan een tijdelijke opdracht in communicatie, met het idee om daarna de IT-richting in te slaan. Onder het motto: beter nu verschillende dingen uitproberen om zo snel te ontdekken wat me (niet) ligt. Na deze tijdelijke opdracht bleef het kriebelen voor een carrière in IT en kwam ik toevallig bij Cookie Crunchers terecht. Zij hadden net op dat moment een SAP Class die zou starten. En toen is het eigenlijk allemaal heel snel gegaan.”

Carrière bij Atlas Copco als SAP functioneel analist

“We zijn alle vijf bij Atlas Copco gestart, maar niet allemaal op dezelfde afdeling. We hebben nog wel regelmatig contact met elkaar. Op termijn is het de bedoeling dat ik de tussenschakel word tussen de business en de developers, maar momenteel ben ik nog volledig in de leerfase. Ik leer nog elke dag bij over de bedrijfsprocessen en de implementatie, digitalisatie en optimalisatie ervan.“

Héél blij met mijn keuze

“Tot nu toe is het hele traject volledig wat ik verwacht had. Ik ben heel blij met mijn keuze en mijn carrière heeft echt een boost gekregen. Het is allemaal nog nieuw, maar ik denk dat het alleen nog maar beter kan worden. Ik ben benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft, maar er zijn al heel veel wegen opengegaan dankzij de training die ik heb mogen volgen!”

Zie je zelf een carrière als functioneel analist wel zitten? Geef je carrière, net zoals Fyne, een boost met onze Functioneel Analyse Class!

Fyne werd SAP functioneel analist
Back To Top