fbpx Ga naar hoofdinhoud

Hoe Lotte een carrièreswitch maakte van vertaler-tolk naar ICT

Begin mei solliciteerde Lotte op ons junior traject in RPG development. Ze legt graag zelf uit hoe ze heel het traject heeft ervaren.

Op maandag 15 juni begon voor mij een nieuw hoofdstuk in mijn, toch vrij jong, leven. Dat klinkt misschien heel heftig, maar dat was het ergens ook. Acht jaar geleden studeerde ik af als vertaler-tolk Nederlands-Engels-Spaans. En nu stond ik hier, klaar om aan een volledig nieuwe carrière te beginnen in de IT. Van een ommezwaai gesproken!

Switch Van Tolk Naar Ict

Talen of IT, moeilijke keuze

Van jongs af had ik altijd al veel interesse in computers; mijn vader is systeemprogrammeur en als hij niet in de buurt was, moest ik alle technologische problemen thuis oplossen. Aan de andere kant ben ik ook een echte babbelkont en in hoeveel meer talen ik dit vlot kon, hoeveel meer mensen om mee te babbelen. Na lang twijfelen koos ik dus voor de opleiding vertaler-tolk. Ik gaf een paar jaar les aan volwassenen en belandde daarna in de internationale sales, maar mijn honger naar computerkennis geraakte maar niet gestild.

Switch naar IT

In volle coronacrisis kwam ik op Facebook een interessante jobaanbieding tegen: junior developer, geen voorkennis vereist. Ik trok mijn stoute schoenen aan en solliciteerde bij de Cookie Crunchers. Hoewel ik erg onzeker was over mijn (gebrek aan) computerkennis, kreeg ik de kans te starten met de opleiding tot RPG Developer. “Wauw!”

Laat maar komen

En daar stond ik dan, op 15 juni, samen met 3 andere aspirant-programmeurs. Allemaal hadden we wel een klein beetje achtergrond met computers, maar niets dat ons had kunnen voorbereiden op de hoeveelheid nieuwe informatie die we de volgende weken zouden krijgen. De cursus duurde 4 weken en was super intensief, maar minstens even interessant. Als ik nu terugkijk naar mijn kennis voor de cursus en nu, een 1,5 maand later, heb ik toch al erg veel bijgeleerd.

Ik leer nog dagelijks bij in RPG, SQL, IBM-systemen, … en ik denk dat het bijleren nog lange tijd zal blijven duren. De eeuwige student in mij juicht!

Daarnaast was het ook fantastisch om deze kans bij de Cookie Crunchers te krijgen, een fantastisch bedrijf. Iedereen met wie ik contact heb (gehad) was even enthousiast en vriendelijk. Ze stonden allemaal klaar bij elke kleine en grote vraag die we hadden.

Klaar voor mijn verdere carrière

Ondertussen ben ik de trotse eigenaar van het certificaat van Junior RPG Developer en ben ik erg benieuwd naar wat de IT-wereld me de komende maanden zal voorschotelen. En mijn vader? Die is natuurlijk supertrots op zijn dochter 😉.

Back To Top